Albanië jongeren 2021

VRIJWILLIGERSWERK ALBANIË

Ben jij in de zomer van 2021 tussen de 16 en 26 jaar oud? Ben jij een gezellig persoon die graag nieuwe mensen leert kennen? Heb jij altijd al eens vrijwilligerswerk willen doen? Dan is dit je kans!

Wie zijn wij?

Wij zijn Van Oost Naar Oost (VONO); een vrijwilligersorganisatie die sinds 2009 met een groep jongeren vanuit Apeldoorn-Oost naar Oost-Europa afreizen om de minder bedeelde medemens te helpen. Dit doen we ten eerste door middel van een klusprogramma. Hierbij moet je denken aan het verven en het opknappen van “huizen”. Daarnaast organiseren wij sport- en spelactiviteiten. Deze organiseren we voor (straat)kinderen, maar ook voor pyschiatrische patiënten.

Wat is ons doel?

Sinds 2015 gaan wij als VONO naar Albanië. Dit is één van de armste landen in Europa en ligt net boven Griekenland. Ons voornaamste doel is het omzien naar mensen die het niet zo goed getroffen hebben als wij. Daarnaast hebben we als doel om jongeren te laten proeven van de Oost-Europese cultuur en hun hart en blik te verruimen. We denken dat het een waardevolle aanvulling is om de verschillen met het westerse leven in te zien. Helaas konden wij in 2020 vanwege Corona niet naar Albanië maar volgend  jaar gaan we wel!

Hoe ziet onze reis eruit?

Wij gaan dit jaar van maandag 19 tot woensdag 28juli 2021 naar Albanië. De eerste dag is altijd bedoeld om vanzelfsprekend te reizen, maar voornamelijk voor de groepsbuilding. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen zijn plek vindt en er een hechte groep ontstaat. We arriveren dus pas 20 juli in de avond in Tirana. De volgende dag krijg je de keuze naar welk project je wil gaan. Op een andere dag kun je voor een ander project kiezen. Je hoeft dus niet iedere dag hetzelfde te doen. De projecten zijn op verschillende locaties, waardoor de groep overdag splitst. In de avonden eten we met de gehele groep samen en wordt er gepraat, gedronken en spelletjes gespeeld. In het weekend gaan we met de gehele groep leuke activiteiten doen. In voorgaande jaren hebben we bijvoorbeeld gezwommen, luchtbuks geschoten en in een strandbuggy gereden. In de avonden gaan we het Albanese nachtleven ontdekken (en ja, dat is goedkoop). En bekijk voor een impressie maar eens de foto’s van 2019 HIER

Kosten

De reis kost (als je met verschillende geldacties meedoet) 275 euro. Wij werken namelijk met een starterspakket. Dit houdt in dat er verschillende artikelen verkocht moeten worden om geld op te halen Dit jaar €300. In totaal ben je gedurende het gehele jaar 10-20 uur bezig met deze acties.
Lijkt het je gaaf om mee te gaan?, kom dan op 15 november 2020 om 11.30 uur naar de Ontmoeting bij de Julianakerk aan de Bloemheuvellaan.
Voor meer informatie neem je contact op met de reisleiding van VONO2020 via: vanoostnaaroost@gmail.com
Het inschrijfformulier kun je HIER vinden en opsturen naar vanoostnaaroost@gmail.com