Albaniëreis 2018

Albaniëreis 2018

VRIJWILLIGERSWERK ALBANIË

Ben jij in de zomer van 2018 tussen de 16 en 26 jaar oud? Ben jij een gezellig persoon die graag nieuwe mensen leert kennen? Heb jij altijd al eens vrijwilligerswerk willen doen? Dan is dit je kans!

Wie zijn wij?

Wij zijn Van Oost Naar Oost (VONO); een vrijwilligersorganisatie die sinds 2009 met een groep jongeren vanuit Apeldoorn-Oost naar Oost-Europa afreizen om de minder bedeelde medemens te helpen. Dit doen we ten eerste door middel van een klusprogramma. Hierbij moet je denken aan het verven en het opknappen van “huizen”. Daarnaast organiseren wij sport- en spelactiviteiten. Deze organiseren we voor (straat)kinderen, maar ook voor pyschiatrische patiënten.

Wat is ons doel?

Sinds 2015 gaan wij als VONO naar Albanië. Dit is één van de armste landen in Europa en ligt net boven Griekenland. Ons voornaamste doel is het omzien naar mensen die het niet zo goed getroffen hebben als wij. Daarnaast hebben we als doel om jongeren te laten proeven van de Oost-Europese cultuur en hun hart en blik te verruimen. We denken dat het een waardevolle aanvulling is om de verschillen met het westerse leven in te zien.

Hoe ziet onze reis eruit?

Wij gaan dit jaar van maandag 16 tot donderdag 26 juli 2018 naar Albanië. De eerste dag is altijd bedoeld om vanzelfsprekend te reizen, maar voornamelijk voor de groepsbuilding. We beginnen de 11 dagen altijd met een activiteit voor ons allen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen zijn plek vindt en er een hechte groep ontstaat. De rest van de dagen krijg je iedere dag de keuze naar welk project je wil gaan. Je hoeft dus niet iedere dag hetzelfde te doen. De projecten zijn op verschillende locaties, waardoor de groep overdag splitst. In de avonden eten we met de gehele groep samen en wordt er gepraat, gedronken en spelletjes gespeeld. In het weekend gaan we met de gehele groep leuke activiteiten doen. In voorgaande jaren hebben we bijvoorbeeld gezwommen, luchtbuks geschoten en in een strandbuggy gereden. In de avonden gaan we het Albanese nachtleven ontdekken (en ja, dat is goedkoop).

Kosten

De reis kost (als je met verschillende geldacties meedoet) 275 euro. Wij werken namelijk met een starterspakket. Dit houdt in dat er verschillende artikelen verkocht moeten worden om geld op te halen voor VONO. Daarnaast zijn er enkele maatschappelijke activiteiten waar wij aanwezig zijn om geld op te halen. Deze activiteiten zijn vooral handig zodat je de groep al leert kennen voor je daadwerkelijk op reis gaat. In totaal ben je gedurende het gehele jaar 10-20 uur bezig met deze acties. Als je hier geen tijd voor hebt, kunnen de kosten oplopen. Ter indicatie: vorig jaar was er maar één van de 23 personen die iets meer dan 275 euro moest betalen, dus laat je dit vooral niet afschrikken ;). (Bij deze prijs zit ook 25 euro zakgeld voor in Albanië, dus deze moet je eigenlijk van de kosten aftrekken)

Lijkt het je gaaf om mee te gaan?, kom dan op 10 december 2017 om 11.30 uur naar de ontmoeting bij de Julianakerk aan de Bloemheuvelstraat

Voor meer informatie neem je contact op met de reisleiding van VONO2018 via: vanoostnaaroost@gmail.com

Het inschrijfformulier kun je HIER vinden en opsturen naar vanoostnaaroost@gmail.com

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.