Publicatie in het wijkblad Zevenhuizen 2012

Publicatie in het wijkblad Zevenhuizen 2012

Jongeren zetten zich in voor Roemenië

Samen met een groep van 27 jongeren zijn wij, Kelly Westrik(19) en Nienke Quist(18), mee geweest met de vrijwilligersreis naar Roemenië van Van Oost naar Oost ( van 9 tot 19 augustus 2012). De groep bestond uit jongeren in de leeftijd van 15 – 26 jaar vanuit Apeldoorn. De meeste jongeren zijn lid van de PKN wijkgemeenten JulianaKerk, Kruispunt Open Huis en Ossenveld Woudhuis.

Het afgelopen jaar hebben we door middel van allerlei acties geld ingezameld om de activiteiten in Sighetu in Roemenië te bekostigen, onder andere door het rondbrengen van dit wijkblad.

In 2011 hebben we contact gezocht met de stichting Ajuta, die al jaren ervaring heeft in Roemenië, Sighetu. Door de vele contacten die Ajuta in Sighetu heeft, konden wij deze zomer nuttig werk leveren.

Tijdens onze week in Sighetu hebben we de schoolmuur van Scola 3 geschilderd en zijn er nieuwe banken en bomen geregeld voor op het schoolplein. Daarnaast hebben we bij een kindertehuis een moestuin, een terras en een pad aangelegd. Er was ook een oudhollands spelprogramma voor de schoolkinderen en een knutselmiddag voor de kinderen van het kindertehuis. “Ik vond het erg leuk om met de Roemeense kinderen het spelprogramma te doen” zegt Kelly.

Naast al het harde werken hebben we ook veel plezier gehad met elkaar. We hebben een aantal leuke activiteiten ondernomen zoals zwemmen, een bezoek gebracht aan het vrolijke kerkhof en de omgeving verkend. Daarnaast hebben we kennis gemaakt met Roemeense jongeren van onze eigen leeftijd.

“Ik vond het een week om nooit te vergeten!” zegt Nienke. “Het was een leerzame, drukke week en het was enorm gezellig. Tijdens zo’n reis leer je een hele hoop mensen kennen, zowel mensen van de groep als Roemeense jongeren. Volgend jaar ga ik zeker weer mee!”

Dit najaar gaan we weer beginnen met allerlei acties om de volgende reis mogelijk te maken. Let U dus op de aankondigingen! We hebben met de stichting Ajuta afspraken gemaakt om de komende 3 – 4 jaar de projecten voort te zetten. We gaan verder met ons werk bij het kindertehuis. Ook ligt er al een aanvraag om een muur bij de kleuterschool op te knappen. Verder bekijken we de mogelijkheid om een project binnen het ziekenhuis uit te voeren.

Bijdragen en giften zijn welkom op GIRO 133969037 van de Diaconie Prot. gemeente inz. Kruispunt onder vermelding “van Oost naar Oost”.

voor meer informatie kijk op www.vanoostnaaroost.nl

2 Comments

 1. Ik ben rond 1998 met een groep vrijwilligers uit Apeldoorn (van de Middelbare detailhandelschool, en verpleging Groot schuylenburg) naar een kindertehuis in Sighetu geweest,voor hulptransport. ik was 18 jaar en het heeft een enorme indruk op mij achtergelaten. Ik ben erg benieuwd of dit hetzelfde tehuis is geweest, en ben benieuwd naar eventueel foto’s (ik heb zelf nog een film hiervan) ooit ben ik van plan om terug te gaan….
  Erg benieuwd of dit hetzelfde tehuis is.
  Groet
  Marie José

  • Hoi Marie José,

   Je zou de foto’s kunnen bekijken om te controleren of het hetzelfde tehuis is.

   Met vriendelijke groeten

   Jaap Kappers

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.