Samenwerking Ajuta

Samenwerking Ajuta

De Apeldoornse stichting Ajuta (al vanaf 1990 actief in Sighetu) is een voortzetting van een project dat door Groot Schuilenburg is gedaan in de periode van 1990 – 1996. De activiteiten van Ajuta richten zich op dit moment op jonge en volwassen verstandelijk gehandicapten en vanf 2007 op de verbetering van leef- en behandelomstandigheden van psychiatrische patiënten.

Daarnaast hebben we een soort “reisbureau.”  We begeleiden al 4 jaar een groep van het CIOS uit Haarlem, die in de vorm van een werkweek sport- en bewegingsactiviteiten organiseren voor verstandelijk gehandicapten, kennis overdragen en altijd materiaal meenemen en daar achter laten.

In 2011 hebben we een  groep jongeren van de Jachtlaankerk begeleid, die daar contacten wilden leggen met de jongeren van het kindertehuis (waar uit huis geplaatste kinderen wonen en naar school gaan) en ook wat klussen te doen.

Eind 2011 kregen we eenzelfde verzoek van de PGA gemeente van Zevenhuizen (Bolwerk, Julianakerk en Kruispunt/open huis). In de zomer 2012 is de eerste groep jongeren in Sighetu geweest , waar een kinderspelprogramma werd gedaan en kluswerkzaamheden voor hen die eens wat anders willen.

Dit jaar  2013 gaat er weer een groep. Ajuta zorgt voor de contacten en de begeleiding en de groep regelt zelf de financiering, de sponsoring de gelden voor materiaal en de taakverdeling. Het is de bedoeling dat bij langjarige projecten uiteindelijk de groep zelfstandig het project of de contacten kan voortzetten. Ajuta is ook gevraagd contacten te leggen tussen de Rotaract Sighetu en de Rotaract Apeldoorn. Rotaract is de jongerenorganisatie van de Rotary. Ook bemiddelen we wel eens bij individuele vragen van mensen die daar vrijwilligerswerk willen doen.

Ajuta doet geen hulptransporten, maar in 2013 is er wel een transport van de WHOE uit Apeldoorn naar Sighetu gegaan met onder meer spullen voor het Ziekenhuis.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.