Dag 4, kerkdienst en markt

Dag 4, kerkdienst en markt

Vandaag was een bijzondere dag. De jongens uit het andere huis waren te laat voor het ontbijt. We zouden om kwart voor 9 (Nederlandse tijd) ontbijten, sommigen uit het andere huis waren echter pas om half 9 wakker geworden. Na het ontbijt gingen we naar een pakkende kerkdienst. Voor sommigen was het zo indrukwekkend dat ze er aan onder door gingen, het was erg warm in de kerk, waardoor Eline het even benauwd kreeg. In de kerk hadden we naast Viki nog 2 extra tolken, die voor sommige geluksvogels de kerkdienst vertaalden.
Na de kerkdienst gingen we naar een soort markt vlakbij de kerk. Hier kon je voor weinig geld veel spullen halen, ze hadden van alles, van waspoeder tot uitlaten, messen, kleren en etenswaren (o.a heerlijke chocolatjes). Ze hadden ook prachtige kippen, opgesloten met z’n tienen in een hokje van 1 meter bij 1 meter. Er was ook een slager waar het vlees open en bloot op tafel lag. Uiteraard waren we elkaar kwijt, omdat iedereen andere interesses had en in andere winkels ging bezoeken.
Na de markt was het weer tijd voor de warme lunch.
We aten soep als vooraf, met stukken vlees, aardappel, bot en wortel. Het hoofdgerecht bestond uit zachte spaghetti met gehakt waar het vet uitdroop. Het was wel lekker. Als nagerecht aten we vanille-ijs.
Na de lunch moesten er 6 mensen helpen bij het verzinnen van het programma bij de zigeunerkamp voor maandag. Ze hebben een knutselprogramma en een sport en spel  bedacht, ze gaan vingerverven en/of vlaggetjes maken. Het sport en spel programma bestaat uit dutchsoccer (trefbal), limbodansen en fruitmand.
Toen dat klaar was gingen we met z’n alle naar een groot meer, wat leek op Bussloo. We zijn daar van 3 tot kwart over 6 geweest en hebben een lekker kleurtje opgedaan. We hebben gereserveerd om ergens deze week op een banaan achter een speedboot te gaan.
Op dit moment zitten we in een regen en onweersbui, wat de warmte lekker verdrijft.

Groeten Raymond, Lyanne en Djamilla

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.