Dag 6, 2e dag programma

Dag 6, 2e dag programma

Vandaag begon lekker, de WC zat verstopt, dus moest de grote boodschap in de tuin gedaan worden. Een gat in de grond met een verhoog waar een WC-bril op zit. Ze komen morgen om het riool leeg te pompen en daarna hopen we weer gewoon naar de wc te mogen.

 

Ziekenhuis:

Toen we, Jaap K, Lianne, Marja en Marjolein, binnen kwamen gingen we meteen naar het balkon om de aankleedtafels te checken. Tot onze spijt kwamen we erachter dat er door het slechte weer allemaal berkenzaadjes in gewaaid waren en in de verf gedroogd. Die hebben we met weemoed laten staan en zijn maar begonnen met de schotten van de afgebladderde verf te ontdoen. Aangezien schuren te langzaam zou gaan, besloten we maar te gaan beitelen met plamuurmessen, wat een hels karwei was. Gelukkig hadden we muziek, die zo hard stond dat alle patiënten om miraculeuze wijze ook nog eens hoofdpijn als symptoom vertoonden, zodat we lekker los konden gaan en er een lekkere beat ontstond. Om het werk afwisselend te maken, besloten we rond 11 uur maar eens de aankleedtafels te gaan schuren en opnieuw te verven. Gelukkig hadden we allemaal oude kleren aan, want die tafels verplaatsen nadat ze geverfd waren, ging niet bepaald vlekkeloos. Na dat korte klusje gingen we weer terug naar de muziek en creëerden een nieuwe beat.  Na de lunch hadden we versterkingstroepen en het werk ging een stuk sneller. Met een groepje gingen we beginnen met het schuren van de schotten en het andere groepje schilderde nog even de tafels die daarvoor nog niet droog waren. Aan het eind van de dag was het hele balkon leeg (inclusief beschermplastic) en waren de schotten geschuurd. Op naar de volgende dag.

 

Zigeunerkamp:

We begonnen vandaag met een liedje over het christendom, de zigeuners leerden ons 2 liedjes. Waarna wij hen de Engelstalige versie van “lees de bijbel, bid elke dag” leerden, maar dat lukte niet echt omdat we van te voren niet duidelijk hadden afgesproken welke gebaren we er bij zouden gebruiken. Na het zingen gaf Viky een spetterende bijbel voorleesbeurt. Die voor ons af en toe vertaald werd door een 2e tolk. Daardoor kregen wij stukjes mee van het verhaal. Toen het Bijbelverhaal klaar was gingen we vingerverven. We hadden grote stukken gekleurd papier meegenomen en een paar flessen verf. De oudere kinderen gingen driftig aan de slag en maakten de mooiste creaties. Spinnenwebben, hartjes en christelijke teksten. De jongste garde wist niet precies wat ze maken wouden. Daarom hielpen we ze om hun handen helemaal in de verf te dopen, en zo hun handafdruk op het papier te zetten, daarnaast hadden ze hun naam geschreven, en ze hadden een prachtig zelfgemaakt cadeau. Na het vingerverven gingen we naar buiten, Dutch soccer spelen (trefbal). In 1e instantie ging dit helemaal niet goed omdat ze niet van regels houden, ondanks dat ze wel 10x werden uitgelegd. De bal vloog overal heen en alle regels werden overtreden, wat in onze ogen een hele prestatie was. Na een tijdje ging het best wel goed J we speelde toen ook alleen met de ouderen kinderen, de jongeren kinderen gingen kleuren in het schooltje. We hebben het wel 2 potjes vol gehouden! (dat lijkt heel weinig, maar voor ons was dat echt lang, omdat de zigeuners dus heel snel afgeleid zijn enzo.) dat duurde samen zo’n 15 minuutjes. Daarna gingen de meeste allemaal weer naar binnen (naar het schooltje) Ook de ouderen gingen mee kleuren, en we hadden gezellig een muziekje op gezet! (kinderen voor kinderen J). We hadden de vingerverf tekeningen en de ingekleurde kleurplaten opgehangen in het schooltje en het zag er gelijk gezelliger uit! Toen was het alweer bijna tijd, en we gingen buiten nog een beetje spelen met de kinderen, muziekje der bij, was heel gezellig ;D Toen was het 12 uur, en gingen we weer naar huis.. Haha, al die kindjes uitzwaaien, vet lief. Vandaag was het leuker dat gister vond ik. De kinderen waren een stuk rustiger en luisterde veel aandachtiger naar het Bijbelverhaal dan gister. (naar alles luisterde ze trouwens beter.) Het verbaasde me ook echt dat trefbal zo goed ging! In het begin dacht ik echt dat het niets zou worden. Maar het viel echt mee allemaal, natuurlijk wel vermoeiend, maar het ging echt beter dat gister, veel mindere chaos.

 

Arendsnest:

Vandaag zijn we om half 9 vetrokken richting het ‘arendsnest’. Hier aangekomen stonden onze trouwe kleine vrienden ons op de stoep op te wachten. Na een paar handdrukken en knuffels konden we naar binnen. Hier zijn een aantal van ons direct verder gegaan met gaten graven en palen zetten voor de schutting waar we mee bezig zijn. De schutting was gister voor zo’n ongeveer 15 meter klaar. Vandaag hebben we zo’n 30 meter erbij geplaatst. Morgen zijn we van plan om de overige 30 a 40 meter in de grond te zetten. De schutting planken moeten echter nog wel tegen de dragers aangetimmerd worden maar daar is al aan begonnen. De palen van de hekken zijn in felle kleuren geschilderd en kleur om kleur geplaatst. Dit kost erg veel moeite omdat de grond in het ‘arendsnest’ voornamelijk uit klei-achtige grond bestaat en zeker als het geregend heeft zoals het vanacht heeft gedaan. Dit kon ons echter niet stoppen om vandaag onze ‘stinkende’ best te doen om toch een flink stuk van onze klus te klaren. Om 16:15 zijn we weggegaan bij het ‘arendsnest’. Hierna zijn de meeste van ons ( de jongens van het  ‘BOYS HOUSE’ ) gaan douchen bij hun eigen huis en daarna teruggekomen naar de Ark. Toen konden we de dag afsluiten met een dikke stapel pannekoeken. Tot zover het dagverslag van de ‘arendsnest’ ploeg. Ik zeg oant môrn.
Ziekenhuis: Jaap K, Lianne, Marjolein, Marja
Zigeunerkamp: Petra, Raymond, Dieuwke, Daniël, Eline, Romée, Jeroen, Wilbert, Jeanine, Nathalie, Theo, Djamila, Nienke
Arendsnest: Arno, Caspar, Nick, Jaap vd V, Johan, Jeroen

Groeten, Caspar, Raymond, Romée en Marjolein.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.