Dag 7, 3e dag programma

Dag 7, 3e dag programma

Arendsnest
Vandaag hebben Jaap, Arno, Lianne, Jeanine, Nathalie, Lieneke en Wilbert geklust bij het Arendsnest. Samen met de jongens van het opvanghuis voor straatkinderen hebben we de achterzijde van het hek gereed gemaakt. Ook is de basis voor één van de zijkanten nu af; de horizontale planken zijn geplaatst, nu alleen de verticale planken nog. Vrijwel alle planken zijn gebeitst en de vlonder is verwijderd.

Het ziekenhuis.
Jaap K, Mariët, Jeroen, Nienke, Irene en Lyanne gingen naar het ziekenhuis toe om de schotten die gister geschuurd waren weer te verven in een lekker fris wit kleurtje. We kwamen mooi op tijd aan, zo rond kwart over 9. We zijn meteen aan de slag gegaan, lekkere muziek en daar gingen we als een speer! Jaap en Jeroen deden de randjes voornamelijk, Lyanne en Irene vooral met de roller overal langs. Nienke en Mariët deden van alles wat. Toen kwam de Nederlandse zuster langs om te melden waar de baby’s lagen en of de mensen die ze nog niet gezien hadden ze wouden zien. Lyanne en Irene zeiden gelijk ja! De kindjes waren echt super schattig en super leuk om ze te zien. Er waren 2 Nederlandse zusters die hier voor een jaar werken en die de baby’s vermaken, door op een mat spelletjes en dat soort dingen met ze te doen. De Oekraïense zusters besteden geen aandacht aan de baby’s, de fles wordt in bed gelegd en ze worden verschoond. Dat is al de aandacht die ze kregen. Zo konden de baby’s niet goed ontwikkelen. Later gingen Jeroen en Mariët ook een kijkje nemen, toen lagen ze alweer in de bedjes. Theo en Jaap V kwamen nog even een kijkje nemen en een filmpje maken van de super hardewerkers. ’s ochtends hadden we alle schotten mooi geverfd en klaar, zo dat we in de middag naar de bergen gingen.

Zigeunerkamp
Vandaag toen we aankwamen stonden de kinderen zoals gebruikelijk ons weer op te wachten bij het kerkje.
Het was een hele shock, omdat de kinderen voor het eerst direct rustig waren en luisterden. Hierdoor konden we heel snel beginnen. We begonnen met ons dagelijkse beginlied, wat gaat over “de ark van Noach” als ik me niet vergis. (mijn Oekraïens is niet al te best) Hierna kwam het Bijbelverhaal van Viki, om vervolgens te beginnen met tekenen, zodat sommige mensen van ons nog wat voorbereidend werk konden doen voor het knutselprogramma, dit konden we niet eerder doen, omdat we het materiaal nog niet hadden. Het knutselprogramma bestond uit het maken van medailles. We hadden stukjes papier in rondjes uitgeknipt. Een gaatje erin gemaakt voor een touwtje.De kinderen konden deze “medaille” zelf versieren met zilverpapier en allerlei tierelantijntjes. Na het knutselprogramma (wat overigens een supersucces was!) gingen we naar buiten. Omdat we de ervaring hadden dat balspelen met regels gedoemd waren om te mislukken, besloten we om gewoon een bal ergens heen te trappen en de kinderen hun gang te laten gaan. Ook gingen we limbodansen (2 mensen houden een stok vast in de breedte, waar de kinderen vervolgens op een bepaalde manier onder door moeten.) Dit was zo’n succes dat zelfs de oudere mensen kwamen en mee gingen doen. Of dit nou kwam door het limbodansen of door de keiharde muziek, is nog onbekend. Dit hebben we volgehouden tot 12 uur. Toen kwam Theo om ons op te halen en gingen we weer richting huis. Na het ochtendprogramma zijn we naar de Karpaten geweest, dat zijn de bergen hier in de buurt. Het zou op 1,5 uur zijn, maar we hebben er meer dan 2 keer zo lang over gedaan. Dat kwam doordat we vaak verkeerd reden. De wegen in de bergen waren zo slecht, gaten in de weg, dat er stapvoets gereden kon worden. Toen we bij de kabelbaan aankwamen was deze al dicht, de aardige man van de kabelbaan heeft hem voor ons weer aan gedaan. Wat het enige minpuntje was, was de temperatuur en de dreigende regen. Maar het uitzicht was er niet minder om. Toen we weer beneden waren hebben we ons weer opgewarmd met koffie, thee, warme chocolade melk of iets anders. Hierna zijn we terug gegaan om ergens onderweg wat te eten. We vonden een motel-restaurant waar we lekker hebben gegeten. Uiteindelijk waren we pas om 00:30 uur terug.

Groeten, Lyanne, Irene, Wilbert

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.