Dag 8, 4e dag programma

Dag 8, 4e dag programma

Ziekenhuis
Vandaag hebben we in het ziekenhuis het schot van de andere kamer geschuurd en geverfd. Tijdens het schuren kwam de vraag of we nog een aankleedtafel, bureautafel, medicijnkast en 3 stoeltjes wilden schuren en van een mooie witte laag wilden voorzien. Toen de ochtend voorbij was en deze taken af waren, kwam de vraag of we vanmiddag nog twee deuren wilden schuren en verven. Hier zijn we vanmiddag mee verder gegaan. Een deur is klaar en de andere blijft over voor morgenochtend.
Zigeunerdorp.
Zoals gewoonlijk stonden de kinderen ons op te wachten voor het kerkje en bij de poort. Toen we eenmaal binnen waren was het behoorlijk rumoerig. Toen de rust wedergekeerd begonnen we met het traditionele beginlied, na nog 2 liedjes (hoofd – schouder – knie – teen in het Oekraïens en daarna Nederlands) kwam het Bijbelverhaal van Viki. Met een kort intermezzo van Jaap K over  kyrie eleison (het liedje), wat hij vervolgens de kinderen leerde. Na het Bijbelverhaal kregen de kinderen wit papier met de bedoeling dat ze gingen tekenen, maar dat lukte niet want ze wouden graag vliegtuigjes gooien. Die wij vervolgens moesten maken. Jaap K maakte super stoere straaljagers. Na dit festijn gingen we vlinders beplakken met crêpe papier en zilver folie, wat een groot succes was. Hierna gingen we naar buiten toe, waar de minidisco begon. Met o.a. Shakira – Waka Waka en K’naan – Wavin’ flag. Op deze liedjes hadden we in de bus al wat danspasjes bedacht, omdat we gister later thuis kwamen dan verwacht.

Middagprogramma markt.

Na de lunch, bestaande uit bouillonsoep, aardappels en een soort hamburger ging een groep die ’s ochtends naar het zigeunerdorp waren geweest + Irene naar het dorp, om naar de markt te gaan waar we al eerder waren geweest.
Toen we aankwamen zijn we een beetje door het dorp gewandeld, sommigen liepen een huis binnen, wat een Hongaarse universiteit bleek te zijn. Ze kregen zelfs een rondleiding.
Bij de markt aangekomen bleek die dicht te zijn. Dus weer op weg naar de normale winkeltjes..
Daar hebben we een beetje naar souvenirs voor het thuisfront gezocht. Aangezien het erg warm was gingen we richting een terrasje. Daar hebben we met de hele groep genoten van wat fris en een pizza. Op een heerlijk tijdstip, omdat we een uur later ons moesten melden voor het avondeten.

Na het avondeten (brood met ei en kaas-ui-bollen) ging een groep met Joost mee voetballen tegen wat jongens van de plaatselijke voetbalclub. Anderen bleven thuis en weer anderen gingen naar het internetcafé vlakbij.
Groetjes Raymond, Lyanne, Mariët

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.