Dag 5, 1e dag programma

Dag 5, 1e dag programma

Vandaag was de eerste dag dat we echt aan het werk konden bij de 3 projecten.

1 een spel- en creactief programma met schoolkinderen

Jaja, daar komt het. Vandaag was het dan zo ver. De eerste dag aan de arbeit in roemenie. Vroeg opstaan en hard werken. Om 9 uur precies reden we de poorten uit opweg naar de kinderschool waar we zowel klusjes, als een spellen dag organiseerden. Vanuit nederland hadden we genoeg materialen meegenomen om zo’n 14 oud hollandse spellen te organiseren. Touwtjespringe, klompenlopen, spijkerpoepen enzvoorts. Uiteindelijk waren er rond de 30 kinderen die mee hebben gedaan. Iedereen heeft het super naar zijn zin gehad en vond het leuk om nieuwe spellen te leren kennen. Gelijk werd er dan ook gevraagd of we morgen niet ook even zulke spellen kunnen organiseren. De beroerdste zijn wij dan ook zeker niet en morgen zal er dan ook een rijkgevuld programma klaarstaan voor de kids.

2 Het opknappen van de tuin van de school, het verven van de muur, planten van plantjes en plaatsen van bankjes.

Een ander programma is het mooier maken van het buitenterrein van de basisschool. We zijn begonnen met het opknappen van een betonnen muur, aan de zijkant van de school. We vonden dat deze grijze muur wel een kleurtje kon krijgen, net zoals de rest van de gebouwen in de buurt. Na enig overleg kozen we voor een gele muur met op sommige plekken muurschilderingen. We hadden voor 120 m2 aan verf nodig voor de muur en daarnaast nog voor de ijzeren poort in het midden van de muur. Samen met Florin (adjunct directeur) zijn we naar de plaatselijke doe-het-zelf-zaak gegaan en hebben alle benodigdheden gekocht. ’s Middags zijn we aan de slag gegaan en hebben we de muur en poort voor de eerste keer in zijn geheel geverfd. Het was leuk dat we veel hulp kregen van kinderen van de school en jongeren uit het naastgelegen opvanghuis. We zijn benieuwd hoe het er morgen bij staat, aangezien het aan het einde van de middag keihard begon te regenen.

3 Het aanleggen van een terras en moestuin bij een opvangtehuis voor kinderen.

We zijn vandaag begonnen met het afgraven van een gedeelte van de tuin voor het terras dat gemaakt gaat worden. Dit was makkelijker gezegt dan gedaan omdat de tuin bestaat uit droge zandgrond met heel veel stenen en volgens ons alle spullen die niet meer gebruikt konden worden, servies, flessen en bestek. We hebben de randen van het nieuwe terras uitgegraven en hier betonnen blokken ingelegd als markering van het terras, we gaan een terras maken van beton, het is tot zover klaar dat we morgen kunnen gaan beginnen met het storten van het beton voor het terras. Toen we klaar waren begon het hard te regenen en moesten we bij het opvangtehuis naar binnen en kregen we thee met een specialiteit van Roemenië, wij vonden het het meest op kaaspannenkoekjes lijken, maar het smaakte goed.

Om 17:00 zijn we aangeschoven aan tafel en hebben we genoten van een ras roemeens gerecht wat ook nog eens te eten was. Wel handig voor mensen als mij die spastisch zijn voor raar eten. Hierna zijn we maar weer eens met zijn allen samengekomen voor de dagafsluiting en nu is het tijd om naar bed te gaan. Groeten caspar, mariët en Germ Jan

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.