Dag 6, 2e dag programma

Dag 6, 2e dag programma

Na een korte nacht en een dag hard werken gingen we vandaag weer verder met de verschillende projecten.

1, kinderprogramma

We hebben vanochtend met de kinderen  gezellig buiten gespeeld. We hebben onder andere een klompen race gedaan, koekhappen, touwtje springen, hoefijzer gooien en zaklopen. Het was erg leuk voor de kinderen en ons. Na verfrissende lunch hebben we met de kinderen geverfd en cupcakes gemaakt, die erg in de smaak vielen.  De cupcakes waren er mooi versierd met marsepein , glasuur, hagelslag. De kinderen hebben erg mooi geschilderd.

2, buitenterrein basisschool

Vandaag zijn we verder gegaan met de muur om de school een vrolijk kleurtje te geven. Knalgeel is de kleur die de muur nu heeft, er moeten nog een paar een kleine stukjes worden geschilderd en dan zijn we er klaar mee, maar dan ook echt klaar mee! Het is een erg lastige muur om te schilderen omdat er overal gaten inzitten en geen één stuk in de muur enigszins vlak is. De verf zat niet alleen op de muur maar ook op de kleren van de meesten. Sommigen hadden  de verf zelfs in het haar zitten!  Morgen worden de laatste puntjes op de i gezet en dan ziet de muur om de school er weer netjes uit met een vrolijk kleurtje.

3, tuin

Na een korte nacht zijn vandaag weer hard aan het werk geweest.

Gisteren hebben we alles afgegraven voor het maken van het terras. Om vandaag aan de gang te gaan met het storten van het beton moesten we van alles regelen; een beton molen, zand en grind en planken. Dit bleek een flinke opgaven te zijn in Roemenië want er is niks te huren je moet hebben van kennissen. Gelukkig kenden Elizabeth iemand met een betonmolen dus die hadden we binnen. Omdat we geen normaal hout konden vinden hebben we een pallet gekocht. Deze hebben we gesjouwd, uit elkaar gehaald en vervolgens geplaatst. Uiteindelijk is het goed gelukt.

Voor het zand moesten we een stukje rijden. Omdat we vandaag het beton al gestort wilde hebben zijn we vroeg op pad geweest om het t regelen. Maar alles gaat hier op zijn elven dertigste dus kwamen ze pas s ’avonds het zand brengen. Het storten vandaag is hierdoor niet meer gelukt. Morgen nog een kans.  Om de dag door te komen hebben zijn we begonnen om de aarde te bewerken voor de moestuin. Dit was zwaar werk en zeker als het regent. Daar word het allemaal niet beter op.

De groep van de muur verven zijn gestopt omdat het regende. En zijn rond gaan rijden om te gaan kijken bij de andere groepen die wel hard aan het werk waren.

De groep van de kinderactiviteiten hebben een zeer geslaagde middag gehad. Zij hebben cupcakes gemaakt met de kinderen en dit vonden ze erg leuk om te doen.

Al met al en ondank de regen was het een productieve dag. En zijn we met z’n allen een stuk opgeschoten.  Nu genieten we van ons biertje en zeggen we groetjes van uit het zonnige Roemenië

 

Groeten, Marja, Myrte, Jeanine, Dieuwke en Sebastiaan

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.