Dag 6, Plan de c(h)ampagne

Dag 6, Plan de c(h)ampagne

Het nieuwe verhaal van de dag. Elke dag beginnen we met een gezamenlijk ontbijt om 8:00 (7.00 uur NL). Jaja, dat is vroeg, maar er is ook een hoop werk te verrichten. Na de eerste maaltijd van de dag, vertrekken we naar de verschillende locaties.
De psychiatriegroep heeft de ochtend schilderijen gemaakt met negen patiënten, zij waren creatief met kleuren. Ze waren erg blij en wilden geen afscheid nemen, eerst nog even dansen, een knuffel en samen op de foto. ‘s Middags zijn ze aan de gang gegaan met een gevarieerd programma zoals werkjes met crêpepapier, kleuren, kettinkjes maken, overspelen met de bal en dansen op Roemeense en Nederlandse muziek.
In het kindertehuis Tompa is de dubbele schommel geplaatst. De grond is erg hard en het was maar goed dat de kuilen al gemaakt waren. Stroom wat een probleem, want het verlengsnoer was in het andere huis. Met gebarentaal kregen we een snoertje en werden de gaten geboord in de garage. Later hebben we de verlengsnoeren toch maar gehaald, 30 meter, om de dwarsbalk te plaatsen. Eerst was er een zoektocht naar een lader. Gelukkig had de buurman er een. Morgen gaan we de schommels plaatsen.
Bij het kindertehuis Pandurilor is een enkele schommel geplaatst. Deze is gelijk goed ontvangen door de kinderen. Ook is het hondenhok afgeschilderd. Rex de hond gaat dan ook morgen kennis maken met zijn nieuwe luxe optrekje, welke 2 keer zoveel oppervlakte omvat. Daarnaast zijn eindelijk de palen van de overkapping de grond in gegaan en het begint nu op iets te lijken. Morgen gaan we hiermee verder gaan, de balken verstevigen en we proberen het dak plaatsten.
Bij het kinder programma was er eerst sport en spel met de oudere kinderen. Met de kinderen van het kinderhuis hebben ze hun eerste naamletter beschilderd. Daarna hebben de kinderen taartbodem versierd. Het was weer een onvergetelijke middag voor de kinderen.
De laatste groep is met de tuin bij de basisschool aan de gang gegaan. Helaas was dat van korte duur, want de graafmachine die gisteren de grond had afgegraven had een kabel geraakt. Tijdens de werkzaamheden van de groep begin het op een te knetteren. Al snel werd de boel afgezet. De stoomkabel was kapot en de school zat zonder stroom.
Gelukkig waren we weer allemaal om 18.00 uur aanwezig om te genieten van een Roemeensgerecht. Na de douche partijen gaat iedereen genieten van de avond.
Helaas zitten we alweer over de helft van ons avontuur in Roemenië, maar niet getreurd, want er staan nog een hoop dingen op het programma! Morgen staat er een ontmoeting gepland met onze grote sportvrienden van vorig jaar, die we er morgen van langs gaan geven tijdens ons voetbaltoernooi. Voor nu is het wachten tot morgen en bij deze een fijne nacht toegewenst.

 

 

 

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.