24 Juli: Voorlaatste avond in Roemenië

24 Juli: Voorlaatste avond in Roemenië

Vandaag zijn wij voor de twee na laatste keer opgestaan voor het ontbijt. We hadden vandaag 3 projecten op het programma staan. Vanochtend gingen wij verder verven in de psychiatrische afdeling. Ook hadden we wederom creatieve activiteiten voor de psychiatrische patiënten.

Het resultaat van het verven is verbluffend. De eerste keer dat we in het psychiatrisch centrum waren, was het erg onhygiënisch en de stank was overweldigend. Nu is de plek een stuk opgeknapt door het verven van de muren en is de stank ook grotendeels verdwenen. (Zie foto’s)

Michiel, Caspar en Joaz hebben de opbergkast van het activiteitencentrum afgemaakt, waar een ander deel van de groep de psychiatrische patiënten bezig hield met creatieve activiteiten. Hier werden muizentrappetjes gemaakt. Ook hebben zij buiten nog een aantal spelletjes gespeeld.

In de middag is een deel van de groep verder gegaan met verven, terwijl de rest van de groep een creatieve middag organiseerde bij de dagopvang voor kinderen van Sigethu. Hier werden loombandjes gemaakt, beeldjes gekleid, geschilderd en wederom muizentrappetjes gemaakt. Na afloop van deze geslaagde middag had Caspar een kinderdisco georganiseerd, waar de kinderen konden genieten van een glaasje cola en een zakje chips.

Hierna hebben we de dag afgesloten met een diner, georganiseerd door de directie van het ziekenhuis. Na afloop zijn wij huiswaarts gegaan en moe, maar voldaan ons bed in gegaan.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.