Vrijdag 25 juli: Laatste dag Roemenië

Vrijdag 25 juli: Laatste dag Roemenië

Vandaag was de laatste dag dat wij aan het werk zijn geweest in Sighetu. We zijn opgesplitst in twee groepen om in de ochtend nog twee extra zalen te verven en activiteiten uit te voeren met de psychiatrie.  Met de psychiatrische patiënten hebben we in de tuin met ballonen overgegooid en gevoetbald. Ook zijn er loom armbandjes gemaakt en hebben we gezellig zitten kleien. Magda, een patiënt, ondersteunde het geheel met haar favoriete Roemeense muziek. Vervolgens hebben we afscheid genomen van de patiënten en het personeel. De waardering was enorm.

De andere groep hebben de laatste zalen geverfd. Eén ruimte hebben we geen tijd voor gehad maar uiteindelijk hebben we vijf zalen, de badkamer en de gang kunnen verven. Het resultaat was verbluffend. De materialen die overbleven hebben we achter gelaten zodat ze zelf eventueel het laatste zaaltje kunnen afmaken. Na het afscheid van alle patiënten en personeel zijn we naar de plekken gereden waar voorgaande jaren gewerkt is. We keken terug naar een geslaagde tijd.

De middag hadden we vrijaf. Sommige van ons zijn gaan winkelen, om vervolgens met z’n allen naar het zwembad te vertrekken. We hadden geluk met het weer want de afgelopen dagen hadden we veel regen gehad. Ondanks een kleine regenbui hebben we veel van de zon kunnen genieten.

Om de week goed af te sluiten hebben we vanavond voor het laatst in ons vertrouwde restaurantje een uitgebreid en zeer smaakvol diner gehad. Morgen vertrekken we vroeg richting Melk in Oostenrijk waar we de laatste avond zullen doorbrengen. We zijn allemaal erg moe maar voldaan na een leuke maar ook ingrijpende week.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.