We zijn op de helft van het project!

We zijn op de helft van het project!

Dinsdag 22 juli:

Vanmorgen hebben we met de psychiatrische patiënten activiteiten uitgevoerd. Er was een groep mannen en een groep vrouwen. Met de vrouwen hebben we armbandjes gemaakt. Zij kregen ijzeren armbandje waar ze kraaltjes aan konden doen en iedereen mocht een bedeltje uitzoeken. Een patiënt was wat hebberig en had snel tien bedeltjes in zijn zak gestopt.

Met de mannen hebben we witte T-shirts getekend en geschreven. Vervolgens hebben ook zij armbandjes gemaakt.  Toen ze klaar waren konden ze nog kleurplaten inkleuren. Iedereen was erg enthousiast. Ook hebben we een groepsfoto gemaakt.

Caspar, Dieuwke en Michiel hebben een stellage gemaakt in het opberghok naast de activiteitenruimte. De muur was van zeer slechte kwaliteit waardoor het niet lukte om de stellage aan de muur vast te maken . Daarom hebben ze gekozen voor een eigen gemaakte stellage van hout.

De andere groep is verder gegaan met het verven van de ruimtes bij de psychiatrie. Het plan was om 4 ruimtes te schilderen: De eetzaal, een slaapzaal, de hal en de badkamer. De eetzaal is al bijna af met een mooie combinatie van groen aan de onderkant en blauw aan de bovenkant van de ruimte, zodat zij een beetje een buitengevoel krijgen. Ook de hal is in een mooie groene kleur geschilderd. Donderdag zullen wij onze verfwerkzaamheden gaan voortzetten en we hopen dan het project af te ronden.

Vanmiddag hebben we met ongeveer 50 kinderen uit een kinderdagverblijf gesport en spelletjes gedaan. Dit werd georganiseerd door Jeroen en Joaz. Het waren iets meer kinderen dan wij van te voren hadden verwacht maar hier werd goed op ingespeeld. De groep bestond uit kinderen van ongeveer vijf tot zestien jaar.  De kinderen waren heel enthousiast en hadden veel plezier. Wij zelf hebben de activiteiten begeleid, samen met de Roemeense begeleiders, maar ook meegedaan. We zijn begonnen met ballon trappen waarbij ieder kind een ballon om zijn enkel kreeg en anderen deze probeerden kapot te trappen. Vervolgens hebben we tikkertje gespeeld en een circuit van spelletjes gemaakt, waarbij iedere groep langs elk spel ging. We hadden de volgende spellen: spijkerpoepen, snoephappen, ski-lopen, zaklopen, penalty’s schieten en touwtrekken. Ook lag er een diabolo om mee te spelen.

 

 

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.