Ga naar de inhoud

Ons doel en wie wij zijn

Wie wij zijn

Het idee voor Van Oost Naar Oost is ontstaan in 2009. Het leek ons leuk en goed om vanuit de kerk een diaconale reis te organiseren voor onze jongeren. Nadat we een aantal mogelijkheden hadden bekeken, besloten we om ons op Oost-Europa te richten. Omdat we vanuit Apeldoorn-Oost naar Oost-Europa gingen reizen, leek de werknaam Van Oost Naar Oost ons wel passend.

Ons doel

Het doel van onze reizen is om met kleine handelingen de medemens een handje te helpen of een leuke tijd te geven. Dat doen we door middel van een klusprogramma (van verven tot aan het opknappen van een tuin) en sport- en spelactiviteiten (van Hollandse spelen tot cupcakes bakken). Daarnaast hebben we als doel om de jongeren in Apeldoorn te laten proeven van de Oost-Europese cultuur en hun hart en blik te verruimen. We denken dat het een waardevolle aanvulling is om de verschillen met het westerse leven in te zien. De laatste jaren is onze blik gericht op Albaniƫ. Ook in 2024.

VONOVO

Sinds 2017 gaat er ook een groep ouderen (27 jaar en ouder) naar Albaniƫ. De reacties waren zo positief dat er na de vorige reizen weer een reis gepland staat in 2024. Maar waar de jongeren via acties geld bij elkaar krijgen betalen de ouderen in ƩƩn keer het bedrag. Kijk voor deze reis op de pagina van VONOVO