Ga naar de inhoud

vonoreis 2024

VRIJWILLIGERSWERK ALBANIƋ

Ben jij in de zomer van 2024 tussen de 16 en 26 jaar oud? Ben jij een gezellig persoon die graag nieuwe mensen leert kennen? Heb jij altijd al eens vrijwilligerswerk willen doen? Dan is dit je kans!

Wie zijn wij?

Wij zijn Van Oost Naar Oost (VONO); een vrijwilligersorganisatie die sinds 2009 met een groep jongeren vanuit Apeldoorn-Oost naar Oost-Europa afreizen om de minder bedeelde medemens te helpen. Dit doen we ten eerste door middel van een klusprogramma. Hierbij moet je denken aan het verven en het opknappen van ā€œhuizenā€. Daarnaast organiseren wij sport- en spelactiviteiten. Deze organiseren we voor (straat)kinderen, maar ook voor psychiatrische patiĆ«nten.

Wat is ons doel?

Sinds 2015 gaan wij als VONO naar Albaniƫ. Dit is ƩƩn van de armste landen in Europa en ligt net boven Griekenland. Ons voornaamste doel is het omzien naar mensen die het niet zo goed getroffen hebben als wij. Daarnaast hebben we als doel om jongeren te laten proeven van de Oost-Europese cultuur en hun hart en blik te verruimen. We denken dat het een waardevolle aanvulling is om de verschillen met het westerse leven in te zien.

Hoe ziet onze reis eruit?

Wij gaan in 2024 de eerste week van de grote vakantie naar AlbaniĆ«. Dit zal zijnĀ  ongeveer van 14-24 juli 2024. De eerste dag is altijd bedoeld om vanzelfsprekend te reizen, maar voornamelijk voor de groepsbuilding. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen zijn plek vindt en er een hechte groep ontstaat. We arriveren dus pas later in Tirana. De volgende dag krijg je de keuze naar welk project je wil gaan. Op een andere dag kun je voor een ander project kiezen. Je hoeft dus niet iedere dag hetzelfde te doen. De projecten zijn op verschillende locaties, waardoor de groep overdag splitst. In de avonden eten we met de gehele groep samen en wordt er gepraat, gedronken en spelletjes gespeeld. In het weekend gaan we met de gehele groep leuke activiteiten doen. In voorgaande jaren hebben we bijvoorbeeld gezwommen, luchtbuks geschoten en in een strandbuggy gereden. In de avonden gaan we het Albanese nachtleven ontdekken (en ja, dat is goedkoop). En bekijk voor een impressie maar eens dit filmpje

Kosten

De reis kost (als je met verschillende geldacties meedoet) 275 euro. Daarnaast werken wij met een starterspakket. Dit houdt in dat er verschillende artikelen verkocht moeten worden om geld op te halen. Hiervoor bieden wij producten aan zoals wij , kaas wasbonnen en bonbons . Ook kun je denken aan sponsoring door familie en vrienden.Dit jaar bedraagt het starterspakket ā‚¬475.Ā  In totaal ben je gedurende het gehele jaar 10-20 uur bezig met deze acties.

Lijkt het je gaaf om mee te gaan?

Hier vind je het aanmeldformulier.

Voor informatie over de reis kun je terecht bij de reisleiding van VONO 2024 via: vanoostnaaroost@gmail.com (hetzelfde adres als dat waar je je aanmeldformulier naar toe kunt sturen.